Reconstructie halfverharding Oosterhout

De Veekestraat in Oosterhout is een prachtig gelegen half verharding aan de rand van de Vrachelse Heide. Echter, de zandweg is niet alleen maar mooi, voor de gemeente is de half verharding een continu terugkerende post van onderhoud voor wat betreft het herstellen van schades en gaten. In de loop der jaren zijn al diverse half verhardingen geprobeerd, maar geen enkele methode is er in geslaagd om het, té vaak, terugkerende onderhoud te voorkomen.

RvB heeft de reconstructie halfverharding in opdracht gekregen, door deze te stabiliseren. Door een goed vooronderzoek, en de daaropvolgende keuze van de juiste bindmiddelen, realiseren we een gebonden verharding welke geschikt is voor alle soorten verkeer en een lange levensduur kent. Door 100% hergebruik van de aanwezige materialen heeft het pad haar natuurlijke uitstraling behouden. Het lijkt een half verharding, maar het is een natuurlijke gebonden verharding, welke zeer weinig onderhoud behoeft. Met deze techniek heeft RvB al veel opdrachtgevers verrast met de onderhoudsarme oplossing bij een reconstructie  van half verhardingen. Stof, kuilen en plassen behoren tot het verleden.

Bij dit project is het product zo natuurlijk mogelijk gebleven. Bij intense belastingen en/of voertuigbewegingen kan er een slijtlaag aangebracht worden op de verharding. Deze slijtlaag kan uitgezocht worden door de opdrachtgever en is zeer geschikt voor wringend verkeer.

Neem contact op voor een duurzame en milieubewuste keuze.

Opdrachtgever: Gemeente Oosterhout