Recycling terreinverharding Rotterdam

Deze terreinverharding in de Rotterdamse Botlek wordt dag en nacht belast met een komen en gaan van zwaar verkeer. Zwaar beladen vrachtauto’s, dumpers, kranen en heftrucks passeren hier in grote aantallen de terreinverharding. European Metal Recycling is een recycling groep met een wereldwijde dekking van 150 vestigingen.

Terreinverharding samenstelling

Juist dit terrein heeft RvB volledig gereconstrueerd door innovatief mee te denken. De oude terreinverharding, bestaande uit een puinfundering en meerdere lagen oud asfalt, is hierbij opnieuw gebruikt. Door 100% hergebruik van de bestaande oude terreinverharding, is de reductie op CO2-uitstoot en gebruik van bouwstoffen maximaal benut. We gebruiken de oude terreinverharding door het ter plekke te stabiliseren middels grondstabilisatie. tot een zeer hoogwaardige fundering. Door de oude terreinverharding fijn te frezen en te binden met onze unieke additieven en bindmiddelen, functioneert deze als terreinfundering en kan de bijbehorende belastingen welke op de terreinverharding komen, perfect afdragen. Zo hoeft er niet onderheid te worden, hoeft er niets afgevoerd te worden, en is de realisatie een snel proces.

Nieuwe terreinverharding

Op deze fundering is vervolgens een betonnen deklaag aangebracht die RvB zelf heeft ontwikkeld. Deze verharding vormt één geheel met de fundering en kenmerkt zich door zijn zeer hoge slijtvastheid. Deze combinatie van een sterke fundering en een slijtvaste deklaag zorgt voor een verlenging van de levensduur, en bespaart op periodiek onderhoud zoals dat bij de oude asfaltconstructie wel het geval was. Ook is het mogelijk een asfaltconstructie toe te passen. Ten opzichte van traditionele diktes in deklagen, kan er hier in laagdikte en aantal lagen bespaard worden. De kracht komt namelijk uit de fundering. Als infraspecialist hebben we voor elke terreinverharding de juiste methode. Cementgebonden funderingen, onderheide funderingen en het realiseren van een paalmatras hoort allemaal tot de mogelijkheden. We ontwerpen en realiseren voor u een terreinverharding welke onverwoestbaar is.

Opdrachtgever: European Metal Recycling B.V.