Aanleg weg Oros Athos Griekenland

Onze zandcementstabilisatie wordt overal in Europa toegepast. Na Engeland, Tsjechië, België en Turkije heeft RvB ook een werk mogen uitvoeren op het schiereiland Oros Athos in Griekenland. Op dit eiland staan 20 kloosters van de Grieks-, Russisch-, Bulgaars- en Servisch-orthodoxe kerk en wordt voornamelijk bewoond door monniken. Tot zo’n 50 jaar waren de kloosters alleen per schip en langs smalle wandelpaden bereikbaar. Daar er de laatste jaren steeds meer gemotoriseerde voertuigen getolereerd worden, is de vraag naar bredere en betere verhardingen toegenomen. Onze zandcementstabilisatie hebben we uitgevoerd met 100% hergebruik van het bestaande zandpad wat jaren geleden aangelegd was, ter ontsluiting van het Vatopedi-klooster.

Zandcementstabilisatie

De zandweg vroeg steeds meer onderhoud door het toenemende gebruik van wagens, auto’s en vrachtwagens naar het klooster. Bij regen veranderde het pad in een modderbaan, en bij droogte veroorzaakte het gebruik grote stofwolken. Gelegen tegen een berg hebben we deze zandcementstabilisatie uitgevoerd met toevoeging van een additief. Door de jaren heen heeft RvB de grondstabilisatie steeds geoptimaliseerd door het toevoegen van speciale additieven, zodat we van elke grondsoort en samenstelling een goede stabilisatie van kunnen maken. De toevoeging van deze additieven zorgen bij een zandcementstabilisatie voor een veel hogere buig- en treksterkte, een verhoogde E-modules en een langere levensduur. Hierdoor is het speciaal geschikt voor zand en immobilisatie van materialen, maar ook voor klei, veen en leem. Ook half verhardingen of onverharde wegen zijn een goed materiaal voor een zandcementstabilisatie met ons additief.

Grondstabilisatie

Voor de uitvoering van een zandcementstabilisatie of een andere grondstabilisatie, doen we een vooronderzoek voor het ontleden van de samenstelling. Aan de hand van deze samenstelling worden onze bindmiddelen en additieven samengesteld, waardoor er een op maat gemaakt product ontstaat bij elk project. Door de diversiteit van de bodem, en de vele manieren van verharden in het verleden bij sommige wegen, hebben we altijd een passende oplossing. Ook realiseren we terreinen, toegangswegen en andere toepassingen met een zandcementstabilisatie.

Maak kennis met RvB of vraag hieronder digitaal onze brochure aan.