Windparken

De aanleg van een windturbinepark is een hele operatie. Zo moeten er wegen aangelegd worden en dient er een terrein verhard te worden voor de opstelling van een bouwkraan. Terrastab maakt het mogelijk de duurzaamheid van windparken zelfs toe te passen in de verharding.

Terrastab ziet de bodemmaterialen niet als last wat afgevoerd dient te worden, maar als potentiële bouwstof die voorkomt dat er veel nieuwe bouwstoffen moeten worden aangevoerd. Ook in zettingsgevoelige gebieden met grondsoorten als klei, leem en veen is dit proces uitstekend toepasbaar.

Door de bestaande grondsoorten los te frezen, en te verrijken met bindmiddelen en een additief, ontstaat er na het verdichten en profileren een zeer sterke fundatie met een hoge buig- en treksterkte. Er worden slechts 10% nieuwe bouwstoffen aangevoerd. Ideaal inzetbaar als toegangsweg en opstelplaats! Na de bouwperiode kan de verharding intact blijven maar is deze ook zeer eenvoudig op te breken. Als het aan Terrastab ligt, houdt de duurzame doelstelling van een windturbine niet op, bij de opbrengsten die de wind ons biedt. Ook in de aanleg kan duurzaamheid een functie hebben.

Voordelen:

  • Sterke fundatie met toepassing van de aanwezige bodemmaterialen;
  • Hogere sterktewaarden dan een standaard traditionele puinfundatie;
  • Minimaal aantal transportbewegingen wat resulteert in een CO2-besparing;
  • Eenvoudig op te breken en terug te geven aan de natuur;
  • Forse reductie op eventuele deklagen door sterkte van de fundering.

Bekijk onze projecten en maak kennis met Terrastab.

Benieuwd? Maak een afspraak!

Vraag onze brochure aan

Vol inspirerende projecten en uitdagende oplossingen!