Onder gebouwen

Bouwen op staal

Noemen we het als we een gebouw op vaste ondergrond neerzetten. Dat kan voordelen bieden ten opzichte van het bouwen op palen. Je kunt in veel gevallen besparen op een dunnere betonvloer of je hoeft minder wapeningsstaal te gebruiken. De Nederlandse ondergrond is overigens lang niet altijd geschikt om in situ te verstevigen, maar ‘RvB Groep’ en bedrijfsonderdeel TerraStab zijn als één van de weinige Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in die werkwijze.

Bouwen op staal (in situ)

In onze visie is bouwen op staal namelijk vaak mogelijk op plekken waar waar nu gekozen wordt voor een paalsysteem. Hierin is de belasting die op de ondergrond gaat komen net zo belangrijk als de samenstelling en opbouw van de ondergrond. We bekijken altijd per locatie wat de situatie is. Indien we denken dat de ondergrond geschikt is om het met de door ons ontwikkelde methode te verbeteren, dan adviseren we dit aan de opdrachtgever en hoofdconstructeur. Om te kunnen adviseren doen we uitgebreid onderzoek naar de verschillende grondlagen, bijvoorbeeld door sonderingen en grondboringen. Hierbij wordt er gekeken naar de bodemopbouw en -samenstelling. Na het bodemonderzoek en het bepalen van de zwakkere plekken in de ondergrond, onderzoekt Terrastab in haar eigen laboratorium of die ondergrond, met het toevoegen van in eigen huis ontwikkelde bindmiddelen, op de juiste sterkte en stabiliteit gebracht kan worden.

Voor elk project een passend advies

Met het kiezen van in situ verstevigen wordt er bespaard op funderingspalen en de dikte en wapening van de betonvloer. Maar dat is niet het enige voordeel; Met in situ hoeft de ondergrond niet verplaatst te worden en beperk je ook het aantal transportbewegingen. Onze werkwijze is dus duurzaam en circulair. Er zijn nog meer voordelen te behalen die wij graag met u willen bespreken. We hebben experts in huis die veel van dit soort projecten uitgevoerd hebben, op verschillende locaties in heel Nederland en voor zeer verschillende doelgroepen. Voor elk project kunnen we u dus passend adviseren.

Onze projecten

Aanleg evenemententerrein Hilvarenbeek
Lees meer

Neem contact met ons op

TerraStab, de producten!

Ecosoil
Ecosoil
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondverbetering.
Ecostab
Ecostab
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondstabilisatie.
Prosoil
Prosoil
  • Bindmiddelen voor grondverbetering in de railsector.
Soilstab
Soilstab
  • Bindmiddelen voor grondverbetering.
Geostab
Geostab
  • Bindmiddelen voor grondstabilisatie.

Contact