Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

TerraStab Nederland B.V. wordt gevormd door een enthousiast team van circa 10 personen die zich dagelijks bezighouden met o.a. het verbeteren van de Nederlandse ondergrond. Naast onze opdrachtgevers in Nederland hebben we ook grondverbetering- en/of grondstabilisatiewerkzaamheden mogen uitvoeren in Griekenland, Engeland, België, Duitsland en India. In ons eigen laboratorium zijn we continue op zoek naar nieuwe bindmiddelen en samenstellingen die de aarde ten goede komen. We zijn ons ervan bewust dat we een leefbare aarde achter moeten laten voor de volgende generaties. Verdere vervuiling willen we dan ook tegen gaan. Onlangs hebben we ons nieuwe bindmiddel EcoStab op de markt gezet. Een bindmiddel wat vrijwel zonder cement wordt geproduceerd en de CO2-footprint tot circa 90% reduceert ten opzicht van de traditionele bindmiddelen. Een grote stap in de duurzame richting! Voor uiteenlopende opdrachtgevers passen we onze technieken toe om de draagkracht te verbeteren. Ieder project is een uitdaging die om technische kennis en uitvoerende creativiteit vraagt. Door hierbij de bestaande materialen te hergebruiken, de transportbewegingen te reduceren en de levensduur te verhogen laten we onze opdrachtgevers kiezen voor een duurzame oplossing.

Bent u op zoek naar een oplossing om uw grond te verbeteren of te stabiliseren? Of wilt u meer weten over onze werkwijze en wat we wellicht voor u kunnen betekenen? Maak dan kennis met ons team door te bellen naar 088-7868540 of stuur een e-mail naar info@terrastab.nl.

Neem contact met ons op

Geschiedenis

Het zijn de gebroeders Maarten en Hans Maas die zich in 2002 inschrijven bij de Kamer van Koophandel met hun bedrijf TerraStab B.V. Door zijn werkervaring, opgedaan bij Rijkswaterstaat, wist Maarten dat er veel behoeften was naar een goede, milieuvriendelijke manier om grond te verstevigen zonder dat er materiaal aan- en afgevoerd hoefde te worden.

Vanuit het Brabantse Beek en Donk startte de beide heren als een van de eerste bedrijven met hun grondverstevigingswerkzaamheden voor o.a. gemeentes. Opdrachtgevers werkten graag mee aan nieuwe ontwikkelingen, maar wat het resultaat op lange termijn zou zijn was nog niet altijd even duidelijk. Vanuit de werkplaats voerden de heren Maas de onderzoeken uit om erachter te komen welke verhoudingen gehanteerd moesten worden. De ontwikkelingen en verbeteringen volgde zich in rap tempo op. Het werd steeds duidelijker welke voordelen de grondverstevigingswerkzaamheden op korte en lange termijn zouden hebben.

Het is enkele jaren later als Hans Reijersen van Buuren in het Gelderse opmerkt dat bij het aanbrengen van verhardingen (door zijn reeds bestaande infrabedrijf) de fundering/ondergrond in veel gevallen niet stevig genoeg is. RvB Grondstabilisatie B.V. werd een feit. Ook Hans vond het belangrijk dat er op een effectieve manier grond verbeterd moest worden, zonder te veel aan- en afvoer van materialen. Met behulp van een eigen laboratorium werd per project de samenstelling van de grond bepaald, zodat er een juist bindmiddel voorgeschreven kon worden.

Het is 2017 wanneer Hans en de gebroeders Maas de handen ineen slaan en (na al jaren gebruik gemaakt te hebben van elkaars diensten) besluiten samen verder te gaan onder de naam TerraStab Nederland B.V. De opgedane kennis werd gedeeld en zorgt ervoor dat TerraStab in Nederland inmiddels een betrouwbare partner is als het gaat om grondverbetering en grondstabilisatie. Met behulp van zelf ontwikkelde machines kan ieder stukje grond draagkrachtig worden gemaakt.

TerraStab Nederland

Overal draagdracht

TerraStab, de producten!

Ecosoil
Ecosoil
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondverbetering.
Ecostab
Ecostab
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondstabilisatie.
Prosoil
Prosoil
  • Bindmiddelen voor grondverbetering in de railsector.
Soilstab
Soilstab
  • Bindmiddelen voor grondverbetering.
Geostab
Geostab
  • Bindmiddelen voor grondstabilisatie.

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Contact