Aanleg evenemententerrein Hilvarenbeek

Een gebied van zand en leem waar met regelmaat evenementen worden gehouden wat met groot materieel wordt opgebouwd. Vrachtauto’s, heftrucks, kranen en een bezoekersaantal van 50.000 mensen zijn tijdens een evenement op dit deel van Safaripark Beekse Bergen niet vreemd.

Terrastab heeft in opdracht van B2S dit gehele aanleg evenemententerrein van 13.000m² gestabiliseerd tot een sterke verharding waarbij de natuurlijke uitstraling is behouden. Door het toevoegen van bindmiddelen is een verharding ontstaan met een zeer hoge druksterkte die prima kan omgaan met de belastingen die op het terrein worden uitgeoefend. Bekijk hier de video van dit project.

Bindmiddelen

Naast de standaard bindmiddelen gebruiken we hier onze eigen, unieke additieven voor. Hierdoor komt er geen constructieve scheurvorming voor, en kent de veen stabilisatie geen uitloging van materialen. Op die manier kunt u, afhankelijk van de situatie, tot tientallen procenten besparen! De eigenschappen van onze additief-grondstabilisaties zijn overtuigend:

  • Zeer hoge elasticiteitsmodulus
  • Géén constructieve scheurvorming in de stabilisatie
  • Géén uitloging van vervuilde materialen
  • Hergebruik aanwezige bodemmaterialen
  • Minimale transportbewegingen
  • Reductie van de dikte van de eindafwerking

De additief-grondstabilisaties van Terrastab zijn bij vrijwel elke grondsoort toepasbaar. Zelfs in de meest complexe situaties blijken we op deze manier de vereiste constructieve eigenschappen te kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een vervuilde ondergrond, aan zandwegen die om een onderhoudsarme constructie vragen of als wandel-, fiets- en zandpaden, als fundering voor terreinen en aanleg van windparken.

Innovatieve bermverharding TerraStab

Fundering van grondstabilisatie

Op deze stabilisatie komen podia en tenten. Deze worden verankerd in de stabilisatie. Door de stijfheid en constructieve sterkte is deze stabilisatie kwalitatief een goede fundering. Een ideale combinatie voor iedere betrokkene; een sterke verharding die niet storend is in de mooie omgeving van Safaripark Beekse Bergen én het kan zo weer teruggegeven worden aan de natuur!

Opdrachtgever: B2S Holding B.V.

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op