Opslagterreinen

Opslagterreinen kenmerken zich als terreinen waar een bepaalde statische belasting op uitgevoerd gaat worden; licht dan wel zwaar. Dit betekent dat het materiaal dus langere tijd op dezelfde plek blijft staan en vrijwel niet of minder in beweging zijn. Bij het toepassen van een traditionele terrein-opbouw (zand/menggranulaat als fundering en asfalt of klinkers als toplaag) krijgt het terrein op de zwaarst belaste delen altijd last van verschilzettingen (verzakkingen). Dit komt doordat de belasting rechtstreeks zal worden doorgegeven aan de fundatie. In het geval van stabiliseren wordt er echter aan de fundatie een plaatwerking gecreëerd, waardoor de puntbelasting niet direct maar over een veel groter oppervlak wordt gedragen. Hierdoor zal er praktisch geen tot weinig verschilzetting zal ontstaan.

Door middel van een vooronderzoek naar de bodemsamenstelling in het laboratorium, kan berekend worden hoe de benodigde belasting gehaald kan worden op specifieke opslagterrein. Zowel het vooronderzoek als ook de berekening kunnen wij in eigen huis uitvoeren. Hierdoor kan er snel geschakeld worden tussen beide onderdelen en krijgt u één op elkaar afgestemd rapport in plaats van meerdere deelrapporten van verschillende onderzoeksbureaus.

Opslagterreinen kennen we in diverse toepassingsgebieden, zoals containerterminals, fabrieksterreinen, petrochemische terreinen, enz. Terrastab heeft op elk gebied ervaring in combinatie met verschillende ondergronden. Vraag hiernaar bij onze adviseurs.

Intensief gebruikte terreinen, kunnen worden voorzien van een asfaltlaag. Door de hoge kwaliteit van de fundatie kan meestal worden volstaan met een dunnere asfalt-deklaag. Dit betekent zowel bij aanleg als later bij eventuele renovatie een forse besparing op de uit te voeren investeringen!

Bij een tijdelijk terrein kan de aangebrachte verharding weer worden fijn gefreesd en de locatie worden ingezaaid met gras of een natuur eigen gewas!

Onze projecten

Terreinfundering Northampton UK
Lees meer
Robuuste oplossing voor Enerco Amsterdam
Lees meer
Recycling terreinverharding Rotterdam
Lees meer
Milieustraat Sliedrecht
Lees meer
Terrein fundering Rotterdam
Lees meer

Neem contact met ons op

TerraStab, de producten!

Ecosoil
Ecosoil
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondverbetering.
Ecostab
Ecostab
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondstabilisatie.
Prosoil
Prosoil
  • Bindmiddelen voor grondverbetering in de railsector.
Soilstab
Soilstab
  • Bindmiddelen voor grondverbetering.
Geostab
Geostab
  • Bindmiddelen voor grondstabilisatie.

Contact