Bermen

Bermen zijn een zorgenkindje van de Nederlandse overheid. Bermen dienen vooral veilig en onderhoudsvriendelijk te zijn, maar eventuele verstevigingen hieraan moeten niet leiden tot gebruik als snelweg. Grasbetonstenen zijn daarom een populair product in Nederland. Provinciale en gemeentelijke overheden gebruiken deze open betonstenen om de voorheen te smal aangelegde (polder)wegen te verbreden. Deze bermblokken zijn de afgelopen jaren in vele hoedanigheden verschenen; dicht of open, glad of met ribbel, klein of heel groot, machinaal of prefab gemaakt. Eén ding hebben ze allen gemeen: ze hebben allemaal een goede fundering nodig. Doe je dat niet, dan gaan de blokken verzakken, van de weg afwijken en in beide gevallen gaan ze in gruzelementen.

Voldeden vroeger veel van onze wegen aan de eisen van het wegverkeer, tegenwoordig lukt dat niet meer door de steeds groter wordende landbouwmachines. Door gebrek aan (goede) opsluiting ontstaat randschade aan het asfalt. Dit kan met een Terrastab-bermversteviging voorkomen worden.

Het aanleggen van stroken langs wegen met grasbetonstenen is vaak een kostbaar en tijdrovend proces. Het uitgraven van de aanwezige grond is in veel gevallen ook nog een issue, in verband met de mogelijke verontreinigingen. Daarnaast moet er veel grond afgevoerd worden en nieuw fundatiemateriaal aangevoerd worden.

Onze projecten

Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer
Bermverharding N656 Tholen
Lees meer
Bermverharding Ossendrecht
Lees meer

Neem contact met ons op

TerraStab, de producten!

Ecosoil
Ecosoil
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondverbetering.
Ecostab
Ecostab
  • CO2-arme bindmiddelen voor grondstabilisatie.
Prosoil
Prosoil
  • Bindmiddelen voor grondverbetering in de railsector.
Soilstab
Soilstab
  • Bindmiddelen voor grondverbetering.
Geostab
Geostab
  • Bindmiddelen voor grondstabilisatie.

Contact