Terrein fundering Rotterdam

European Metal Recycling is een wereldwijd opererend metaal recycling bedrijf met meer dan 150 locaties. Met bijna 3500 medewerkers en een afzet van gerecyclede basismaterialen van zo’n 10 miljoen ton per jaar, is EMR op weg de grootste speler in de metaalrecycling te worden.

Terrein fundering Recyclingwerf Rotterdam

In de Rotterdamse Botlek wordt dit terrein door EMR gebruikt voor de op- en overslag van onder andere ferro’s en non-ferro’s. Deze activiteiten zorgen voor hoge belastingen en veel zwaar verkeer. Het terrein dient zo opgebouwd te zijn, dat dit de belastingen aankan. De terreinverharding krijgt ook veel te verduren door het op- en afladen van containers, het schrapen van de shovels en de opslag van het materiaal. Door de wisselende belastingen heeft de terrein fundering veel verschillende belastingen weg te zetten.

 

Grondstabilisatie

Als oplossing kwam Terrastab met een stijve plaat fundatie. Een terreinfundering zoals in deze situatie heeft een brede afdracht nodig, met een hoge druksterkte. Deze realiseren we met 100% hergebruik van de bestaande verharding. De techniek van Terrastab leent zich voor een hergebruik van verhardingen, waar we onze bindmiddelen en additieven aan toevoegen.

Door middel van een vooronderzoek worden de toevoegingen besloten. We onderzoeken met materiaal op de aanwezigheid van verschillende zuren, bestandsdelen en mogelijke verontreinigingen. Ook de samenstelling van de vaste stoffen is een belangrijk onderdeel. Door onze vele mogelijkheden in toevoegingen kunnen we in 90% van de situaties een goede stabilisatie aanbieden. Een terrein fundering als deze is goed toepasbaar en zorgt, samen met de stabilisatie een enorm sterke fundatie.

Als eindverharding is gekozen voor asfalt. Het asfalt functioneert alleen als beschermlaag voor de fundering, en is niet constructief berekend. Voor dit gebruik en de toekomst is dit een solide oplossing.

Opdrachtgever: European Metal Recycling BV

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op