Bermverharding Ossendrecht

Grasbetonstenen als bermverharding zijn een populair artikel in Nederland. Veel gemeenten gebruiken deze open betonstenen om smalle (polder)wegen te verbreden. Zo krijgt ook de Marinushoeveweg in Ossendrecht een opknapbeurt. Terrastab legt op een unieke wijze grasbetonblokken langs de bestaande verharding en dat haalt het nieuws. Grasbeton wordt al langer toegepast langs asfaltwegen. Nieuw is de manier van leggen.

Innovatieve bermverharding Ossendrecht

In een traditionele oplossing werd er een flinke laag grond af gegraven, en later weer nieuw materiaal aangevoerd. Dit brengt tijd, kosten, transportbewegingen en CO2-uitstoot met zich mee. Met Terrastab besparen we op deze onderdelen. We verhogen de kwaliteit en levensduur, met veel minder belasting voor het milieu. Door 100% gebruik te maken van de bestaande materialen in de berm, en deze te mengen met een speciaal bindmiddel, is aan- en afvoer van grond overbodig. De al aanwezige grond dient als fundatiebed voor de grasbetonstenen. Groot voordeel van deze techniek is dat de weg minder lang afgesloten hoeft te zijn en door onze toevoegingen de levensduur verhoogd wordt.

 

Grondstabilisatie met bermverharding Ossendrecht

Het nieuwe bermverharding systeem met grondstabilisatie van Terrastab biedt voor de traditionele problemen een mooie en praktische oplossing. Het systeem gaat er van uit dat gewerkt wordt met een zoveel mogelijk gesloten grondbalans. Alleen het bovenste grondlaagje van +/- 10-12 cm wordt weggeschoven om zo voldoende ruimte voor de grasbetonsteen te kunnen bieden. Daaronder blijft alles gewoon zitten. Op de stabilisatie worden de grasbetonstenen gelegd, welke deels in de stabilisatie gelegd worden. Met het uitharden van de stabilisatie komen de stenen vast te liggen in de fundering, en functioneert het hele bermverharding systeem als optimale opsluiting voor de verhardingsconstructie.

Voor meer informatie: bel naar 088-786 85 40 of mail naar info@terrastab.nl

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op