Bermverharding N656 Tholen

De parallelweg naast de provinciale weg N656, ook wel Oude Vossemeersedijk genoemd, wordt voornamelijk gebruikt door agrarisch verkeer, aanwonenden en fietsers. Door de leeftijd en het steeds zwaarder wordende agrarische verkeer heeft de berm van de weg veel onderhoud nodig. De traditionele oplossing hierin is het steeds weer aanvullen met granulair materiaal. Dit kost herhaaldelijk de nodige investering en inspanning. Ook blijft het waterprobleem en schade aan asfalt een probleem.

Aanleg bermverharding

Met een bermverharding middels grasbetonblokken zijn er bij de aanleg verschillende materialen nodig. Voornamelijk bestaan de werkzaamheden uit het afvoeren van de bestaande materialen en het opnieuw aanbrengen van menggranulaat en zand, waarop de grasbetonblokken worden aangelegd. Door de ongebonden eigenschap en de vaak slechte opsluiting van dit systeem ‘drijven’ de grasbetonblokken als het ware de berm in, met veel asfaltschade en onderhoud als gevolg. Met de bermstabilisatie van Terrastab is dit verleden tijd.

Bermstabilisatie van TerraStab

De grondstabilisatie techniek is in veel toepassingen te gebruiken. Zo maken we met 100% hergebruik van bestaande materialen fietspaden, wegfunderingen en terreinfunderingen. Door ook het materiaal in bermen te stabiliseren en niet af te voeren, creëren we met 100% hergebruik van alle aanwezige materialen in de berm een gebonden fundering waarop we de grasbetonblokken aanbrengen. Na het uitharden van de stabilisatie liggen de blokken verzekerd in de stabilisatie en wordt de levensduur met vele jaren verlengd. Door de nauwe aansluiting met het asfalt wordt ook van het asfalt onderhoud voor jaren uitgesteld. Op de N656 tussen Tholen en Oud-Vossemeer realiseerden we hier meer dan 8000m¹. De grasbetonblokken worden gekozen door de opdrachtgever en direct door ons aangelegd. Een duurzame oplossing voor een veel voorkomend probleem!

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op