Aanleg windpark Roosendaal

De aanleg van een windturbinepark is een hele operatie. Zo moeten er wegen aangelegd worden en dient er een terrein verhard te worden voor de opstelling van een bouwkraan. Terrastab maakt het mogelijk de duurzaamheid van windparken zelfs toe te passen in de verharding. Als het aan Terrastab ligt, stopt de duurzame doelstelling van een windmolen niet bij de opbrengsten die de wind ons biedt. Bij de aanleg windpark Roosendaalse Vliet kan duurzaamheid een functie hebben. Voor windparken is onze innovatieve en duurzame grondstabilisatie een uitkomst. Vooral in minder draagkrachtige ondergronden is onze stabilisatie een veel geadviseerde oplossing.

Bodemmaterialen

Terrastab ziet de bodemmaterialen niet als last wat afgevoerd dient te worden, maar als potentiële bouwstof die voorkomt dat er veel nieuwe bouwstoffen moeten worden aangevoerd. Ook in zettingsgevoelige gebieden met grondsoorten als klei, leem en veen is dit proces uitstekend toepasbaar. Door de bestaande grondsoorten los te frezen, en te verrijken met bindmiddelen en een additief, ontstaat er na het verdichten en profileren een zeer sterke fundatie met een hoge buig- en treksterkte. Er worden slechts een minimale hoeveelheid nieuwe bouwstoffen aangevoerd. Ideaal inzetbaar als toegangsweg en opstelplaats!

 

Vooronderzoek

Onze constructie wordt aan de hand van een vooronderzoek op de gewenste druksterkte gebracht. Deze opstelplaats heeft een druksterkte van 7MPa. Na de bouwperiode kan de verharding intact blijven, maar is deze ook zeer eenvoudig op te breken en terug te geven aan de natuur.

Opdrachtgever: H4A Windenergie B.V., op advies van Royal HaskoningDHV

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op