Werkvloer Goldbeck Den Hoorn

Op het bedrijvenpark Harnaschpolder in Den Hoorn (gemeente Midden-Delfland) verrijst een distributiecentrum van 37.500m². Opdrachtgever is logistiek bedrijf Van der Helm, welke samen met logistiek vastgoed ontwikkelaar Delin Capital dit pand bouwt.

Slappe bodem

De uitvoering van de bouw start in dit project met de heiwerkzaamheden. Ten behoeve van deze werkzaamheden werd er een puinlaag aangebracht welke als werkvloer zou functioneren. Door de zeer beperkte draagkracht van de bodem en zeer natte periode waarin deze is aangelegd, voldeed deze vloer zelfs niet voor grondverzetmachines en was het dus onmogelijk de heistellingen hierop te laten werken. De ondergrond op deze locatie bestaat uit klei en veen.

De oplossing

Op dit terrein van zo’n 45.000m² heeft onze techniek de aandacht gekregen. Doordat de kwaliteit niet gehaald werd met het aangevoerde materiaal, is de stabilisatietechniek de unieke oplossing. Door de bestaande klei-veenbodem te mengen met de aangebrachte puinfundering en onze additieven en bindmiddelen, ontstaat er een stijve plaat welke draagkrachtig genoeg is om dienst te doen als werkvloer.

Door de strakke planning speelde de wijze van uitvoering en flexibiliteit een grote rol. Terrastab bleek in staat de werkvloer in een hoog tempo aan te leggen zodat er tussen het stabiliseren en de heiwerkzaamheden voldoende tijd bleef voor uitharding van de vloer.

Het vooronderzoek bestond uit een inschatting op basis van ervaring met soortgelijke bodem in combinatie met deze belastingen.

Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op