Aanleg fietspad Oosterhout

Van de aanleg fietspad in Oosterhout waren al lang plannen. Het bestaande pad voldoet niet meer aan de wensen en is oud. De vraag was alleen: hoe voeren we de aanleg uit? Een nieuwe laag asfalt zal niet beter uitpakken voor de oude dijk waar het pad op ligt. De optie die dan overblijft is alles eruit halen en een compleet nieuw fietspad aanleggen.

Nieuwe verharding door grondstabilisatie

De gemeente Oosterhout is al langer een opdrachtgever van Terrastab. Bij de reconstructie van halfverharde wegen bewezen we een goede oplossing te hebben. Door middel van onze stabilisatie methode, frezen we de ondergrond los en mengen we deze met unieke bindmiddelen en zelf ontwikkelde additieven. Dit maakt van onze stabilisatie een degelijk en duurzaam product in tegenstelling tot de standaard stabilisaties. Ook deze opdracht mochten we uitvoeren, waarbij we het fietspad voor 100% hergebruikten.

 

Aanleg fietspad

Door de complete constructie van asfalt en fundering van het fietspad te gebruiken als bouwstof voor de nieuwe aanleg fietspad, hoeft er geen materiaal afgevoerd en een minimum materiaal aangevoerd te worden. De CO2-uitstoot van zo’n project is vele malen minder dan een traditionele aanleg fietspad.

Door het bestaande pad te mengen met bindmiddelen en onze ontwikkelde additieven, kunnen we het bestand maken tegen boomwortels, zetting vanuit de grond, en hoge belastingen zoals vrachtverkeer of landbouwvoertuigen. het volledige fietspad inclusief het asfalt, is hergebruikt voor de nieuwe gebonden verharding.

 

Deklaag

Het stabiliseren van bestaande constructies vergen gedegen vakmanschap. Door het uitvoeren van een vooronderzoek bepalen we de exacte samenstelling van de bestaande materialen, en passen onze stabilisatie daarop aan. Echter, na veelvuldig gebruik is de stabilisatie onderhevig aan enige vorm van erosie aan de oppervlakte. Om dat te voorkomen, en de levensduur te verlengen, hebben we een 2-componentenspray ontwikkeld, waarmee we de stabilisatie overlagen. Op deze spray strooien we een materiaal en kleur naar keuze van de opdrachtgever, zodat de uitstraling in elke omgeving bepaald kan worden.

Opdrachtgever: Gemeente Oosterhout

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op