Grondstabilisatie Grasverlaadplaatsen Staatsbosbeheer

De innovatieve grondstabilisatie van Terrastab wordt breed toegepast. We realiseren verhardingen op stabiele én instabiele bodems. Voor zwaar belastte terreinen, in bijvoorbeeld havengebieden en industrieterreinen, biedt Terrastab een duurzame verharding die bestand is tegen hoge belastingen. In de praktijk is een Terrastab verharding zeer goed toepasbaar in op- en overslaglocaties, parkeerterreinen, haventerreinen, kades en evenemententerreinen.

Grasverlaad plaatsen

Voor Staatsbosbeheer in Drenthe heeft Terrastab acht zogenaamde grasverlaad plaatsen gerealiseerd door middel van 100% hergebruik van de aanwezige bodemmaterialen. In de oude situatie kwamen er altijd veel sporen en oneffenheden in het terrein. Zwaar materieel en zachte bodem gaan niet samen. Door het bestaande bodemmateriaal los te frezen en te stabiliseren is het terrein lange tijd vlak en hard.

 

Stevige fundering

Met deze grondstabilisatie is het een stevige fundering geworden, berekend op zware belastingen. Dit komt de snelheid van werken en de plaatselijke bodem ten goede. We hebben deze verlaadplaatsen middels de Mixed-in-place methode uitgevoerd. Hierbij mengen we de grond, bindmiddelen en het additief ter plaatse met onze zelfrijdende frees. Een goede, snelle en sterke oplossing, tegen een interessante prijs. Dát is Terrastab!

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op