Grondverbetering kleigrond RDW Lelystad

Bij de testbaan naast Lelystad Airport kunt u uw voertuig testen op verschillende onderdelen, zoals onder andere de meetvlakte, wrijvingssterktes, geluid en aquaplaning. In de kleigrond van de Flevopolder is het niet eenvoudig om een testbaan aan te leggen. De traditionele bewerking zou zijn: klei tot 1,2 meter afgraven en opvullen met zand. Dit brengt een enorm grondverzet met zich mee.

Grondverbetering

De grondverbetering van TerraStab gaat terug tot in de tijd van de Romeinen. Met deze techniek wordt de aanwezige klei of leem gemengd met kalk. Zonder inkoop van zand, grondverzet, transport en verwerking. Het resultaat is zo groot, dat in sommige situaties de mogelijkheid zich voordoet om te funderen op staal! Het is een blijvende verbetering tegen lagere kosten. We freesden 4050 m² los, mengden dit tot 1,2 meter met kalk en verdichtte het. Deze oplossing scheelt ongeveer 5000 m³ afvoer en verwerking van klei, aanvoer, verwerking en aankoop van zand en veel tijd.

De verkalkingstechnieken van TerraStab zijn bij vrijwel elke grondsoort toepasbaar. Zelfs in de meest complexe situaties blijken we op deze manier de vereiste constructieve eigenschappen te kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een vervuilde ondergrond, aan zandwegen die om een onderhoudsarme constructie vragen of als wandel-, fiets- en zandpaden, als fundering voor terreinen en aanleg van windparken.

Opdrachtgever: Rijksdienst Wegverkeer

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op