Reconstructie wandelpaden Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer Zeeland-Noord heeft de afgelopen jaren plannen ontwikkeld voor de reconstructie van betegelde wandelpaden bij Boswachterij Westerschouwen. Voor de reconstructie wandelpaden bleek de techniek van Terrastab een zeer geschikte oplossing.

100% Hergebruik

Reconstructie wandelpaden in opdracht van Staatsbosbeheer te Zeeland . Een duurzame techniek met een natuurlijk uiterlijk: dat was de wens van de opdrachtgever. Het ontwerp van Buro Ruimte en Groen stak in op deze duurzaamheid en mede daardoor heeft Terrastab dit project gegund gekregen. De bestaande verharding in de vorm van betontegels zijn vermalen en in de nieuwe gestabiliseerde verharding verwerkt. Ook is de ondergrond meegenomen als materiaal voor de nieuwe verharding.

 

Grondstabilisatie

De techniek van Terrastab zorgt ervoor dat bestaande grondsoorten een constructieve waarde krijgen en hierdoor kunnen functioneren als verharding of fundering. Door de toevoeging van speciaal ontwikkelde bindmiddelen en additieven zorgen we voor een gesloten en gebonden verharding met een natuur eigen uitstraling. Doordat we alle aanwezige materialen gebruiken als basis voor de nieuwe verharding worden de transportbewegingen geminimaliseerd en het milieu minder belast. De kwaliteit is vastgesteld in een vooronderzoek en na de realisatie en uithardingsperiode tonen we de kwaliteit aan door het nemen van drukproeven.

 

Familiepad Westerschouwen

De wandelroute door boswachterij Westerschouwen is een beleving voor de hele familie. Het voert door bos en duin in een uitgestrekt natuurgebied. Unieke vogelsoorten, damherten, een groot klimbos en een gezellig restaurant maken het pad een leuk uitje voor het hele gezin. Ook is het familiepad toegankelijk voor mindervaliden. Door de boswachterij lopen ook diverse ruiterpaden en het strand is dichtbij. Een mooie plek voor een duurzame verharding. Over de stabilisatie is een laag aangebracht van fijne split ter verhoging van het comfort en bescherming van de stabilisatie.

Opdrachtgever: Staatsbosbeheer Zeeland-Noord.

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op