Spoorweg fundering ProRail

Na een uitgebreide test met de techniek grondstabilisatie voor funderingen van spoorwegen voor ProRail, heeft Terrastab een succesvol project afgesloten in Leeuwarden. We hebben dit keer de spoorweg fundering Prorail afgerond.

Aanleg spoorweg fundering met grondstabilisatie

De techniek die gebruikt wordt is een unieke methode waar alle bestaande bodemmaterialen worden hergebruikt om een draagkrachtige fundering vormen door middel van de stabilisatietechniek van Terrastab. Per project maakt Terrastab een uniek ontwerp om de kwaliteit te garanderen en zo onderhoud aan spoorwegen te verminderen.

Voorafgaand aan de uitvoering stellen we door middel van een vooronderzoek vast welke dosering en type bindmiddelen het meest geschikt om aan de eisen te kunnen voldoen. Uit het beoogde tracé worden grondmonsters genomen en in ons laboratorium onderzocht. Na vaststelling van de hoeveelheid en het type bindmiddel kunnen we het project in de praktijk gaan realiseren. Dit doen we met eigen kundig personeel, een zeer uitgebreid en geavanceerd machinepark en uiteraard de jarenlange kennis en ervaring van onze engineers op het gebied van bodemstabilisatie over de hele wereld.

 

Besparing in aanleg spoorweg fundering

Doordat de spoorbaan goed gefundeerd is én de methode van Terrastab een zeer snelle verwerkingstijd kent, kan de bouw van een nieuwe spoorbaan snel verlopen. Met 100% hergebruik van de aanwezige materialen zorgen we voor een CO₂-reductie doordat afvoer van oude en aanvoer van nieuwe funderingsmaterialen of grondverbeteringen niet meer nodig zijn. Dat was een enorm pluspunt, omdat het project dicht bij het centrum van Leeuwarden gerealiseerd moest worden.

Opdrachtgever: Van Eerd Groep Veldhoven.

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Onze projecten

Parkeerplaats van Ghentkazerne
Lees meer
Werkvloer Goldbeck Den Hoorn
Lees meer
Natuurlijke verharding de Nesdijk Castricum
Lees meer
Reconstructie bermverharding Rijnbandijk Opheusden
Lees meer
Innovatie in de aanleg van spoorwegen met de techniek van TerraStab
Lees meer
Natuurlijke verharding Groesbeek
Lees meer
Reconstructie fietspad Raamsdonk
Lees meer
Bermverharding middels stabilisatie Kapelle
Lees meer
Aanleg windpark Roosendaal
Lees meer
Bermstabilisatie Tull en Het Waal
Lees meer

Neem contact met ons op